Obrane generala Markača i Gotovine predaju žalbe

Obrana generala Mladena Markača pred Haškim sudom dovršila je žalbu na prvostupanjsku presudu i predat će je danas potkraj radnog dana, rekao je  Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.


U žalbenom dijelu postupka pred Haškim sudom Markačev braniteljski tim ojačan je pa će ga uz glavnog branitelja Mikuličića i američkog odvjetnika Tomislava Kuzmanovića zastupati i londonski odvjetnik John Jones i njemački profesor prava Kai Ambos.

Istodobno, obrana generala Ante Gotovine također treba predati žalbu na prvostupanjsku presudu. Gotovininu braniteljskom timu, u kojem su od početka postupka Luka Mišetić, Gregory Kehoe i Payam Akhavan, u međuvremenu se priključio Švicarac Guenael Mettraux, iskusan haški odvjetnik koji je pred ICTY-jem bio branitelj u nekoliko predmeta.

General Markač je 15. travnja, zajedno s generalom Gotovinom, nepravomoćno osuđen pred Haškim sudom za zločine počinjene nad srpskim civilima tijekom i nakon Oluje. Generala Gotovinu sud je osudio na 24, a Markača na 18 godina zatvora, dok je Ivan Čermak oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

 

Komentari

komentara