Održana prva sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

Održana prva sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora U četvrtak, 5. svibnja 2011. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru održana je prva sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH nakon održavanja HNS-a pod predsjedanjem predsjednika prof. dr. Dragana Čovića.


 

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH utvrdilo je strukturu i djelokrug rada Glavnog vijeća.

 

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH razmotrilo je aktualnu političku situaciju u BiH ocjenjujući je najdubljom političkom i institucionalnom krizom od rata. Iako je politička kriza permanentno stanje, sada imamo i institucionalnu krizu koja je prouzrokovana djelovanjem grupe stranaka koje su suprotno zakonu i ustavu prišle “uspostavi vlasti“ u Federaciji BiH a što je već onemogućilo i uspostavu vlasti na razini BiH do današnjeg dana, navodi se u priopćenju.

 

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH smatra kako je vrhunski prioritet žurna uspostava zakonodavne i izvršne vlasti na razini BiH i paralelno s tim vraćanje u zakonske i ustavne okvire vlasti u Federaciji BiH, sastavljene od političkih subjekata koji predstavljaju većinski izborni legitimitet svakog naroda u Federaciji BiH.

 

Zadržavanje postojećeg stanja udaljava nas sve više od dobrog rješenja. Predsjedništvo HNS BiH očekuje da međunarodna zajednica, konkretno OHR, da svoj konstruktivan doprinos, jer je to preduvjet za uspješno rješavanje političke i institucionalne krize, zaključuje se u priopćenju.

Komentari

komentara