Opovrgnuto izvješće da Clinton želi voditi Svjetsku banku

Opovrgnuto izvješće da Clinton želi voditi Svjetsku bankuBritanska novinska agencija Reuters izvijestila je da je američka državna tajnica Hillary Clinton u razgovorima s Bijelom kućom o odlasku iz State Departmenta iduće godine i preuzimanju vođenja Svjetske banke, što je njezin glasnogovornik odlučno zanijekao.


 

‘Državna tajnica Hillary Clinton je u razgovorima s Bijelom kućom o napuštanju svoje dužnosti iduće godine, kako bi postala čelnica Svjetske banke, rekli su jučer izvori upoznati s razgovorima’, izvijestio je Reuters.

 

Glasnogovornik Hillary Clinton, Philippe Reines, glatko je odbacio to izvješće. ‘100 posto neistinito, Reuters je u krivu’, napisao je Reines u e-mailu dnevniku The Washington Post, koji o tome izvješćuje na web stranici.

 

Postov reporter Joby Warrick, koji je bio na istom letu s Reinesom, izvijestio je da mu je Reines izravno kazao ‘ja imam bolje izvore od tebe’.

 

Hillary Clinton, koje je vodila izjednačenu bitku s Barackom Obamom za predsjedničku nominaciju demokrata 2008., postala je jedan od najutjecajnijih članova njegovog kabineta nakon što joj je povjerio mandat državne tajnice početkom 2009. godine.

 

Stalna medijska nagađanja da planira novu predsjedničku kandidaturu, Clinton je odbacila, no obznanila je da ne namjerava ostati na čelu State Departmenta dulje od četiri godine. Većina političkih analitičara u SAD-u u svoje je dugoročne kalkulacije uključila moguću predsjedničku kandidaturu Clinton na izborima 2016., nakon isteka dva Obamina mandata.

 

No, Reuters je jučer pobudio veliki interes s informacijom da njezini suradnici kažu kako je Clinton izrazila zanimanje za vođenje Svjetske banke nakon što aktualnom predsjedniku, Amerikancu Robertu Zoellicku, istekne sadašnji mandat, sredinom 2012. (Hina)

Komentari

komentara