Pahor lobira da Srbija što prije uđe u Europsku uniju

Pahor lobira da Srbija što prije uđe u Europsku unijuVlada Slovenije i Borut Pahor osobno, namjeravaju se posebno angažirati kod utjecajnih država kako bi donijeli pozitivnu odluku kada je u pitanju davanja Srbiji statusa kandidata za članica EU.


 

 

 

Predsjednik slovenske Vlade Borut Pahor potvrdio je to tijekom posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Sloveniji. ‘Vlada Republike Slovenije ostaje pri ideji širenja Europske unije i prosperiteta Europske regije jer smo sigurni da je to put prema miru, sigurnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana. U okviru toga, Vlada Slovenije podupire davanje Srbiji statusa zemlje kandidata, jer mislimo da je to vrlo važno za širenje Europe’, stoji u izjavi kabineta Boruta Pahora.

Dodaje se kako je tijekom redovitog zasjedanja Europskog parlamenta u prosincu, osim pozitivnog Izvješća o napretku, važno dobiti i pozitivno suglasje svih članica EU-a. Iz kabineta Pahora kažu kako je pri tome od velikog značaja predstavljanje problema i predlaganje rješenja, koja garantiraju mir i blagostanje.

‘Vlada Slovenije i predsjednik Vlade Borut Pahor osobno se namjeravaju u tom kontekstu angažirati kod država, za koje smatraju da bi im dodatna objašnjenja i argumenti dobrodošli za donošenje pozitivne odluke kod dijeljenja statusa kandidata’, stoji u priopćenju.

Komentari

komentara