Papa Benedikt XVI. stigao u prvi posjet Hrvatskoj

Papa Benedikt XVI. stigao u prvi posjet Hrvatskoj Papa Benedikt XVI. doputovao je u dvodnevni državnički i pastoralni posjet Hrvatskoj.


 

U svoj prvi pohod Hrvatskoj od kada je stupio na papinsku dužnost Benedikt XVI. je doputovao posebnim zrakoplovom Alitalije, koji je u zagrebačku zračnu luku Zagreb sletio u 11 sati. Poglavara Katoličke crkve, plješćući i mašući papinskim i hrvatskim zastavicama, dočekali su brojni vjernici, a dobrodošlicu mu je zaželjela sedmeročlana obitelj Kardum i dvjestotinjak mladih u nošnjama.

 

Papu su na Plesu dočekali predsjednik Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor, predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić, kardinal Josip Bozanić te najviši državni i vjerski dužnosnici. Nakon izvođenja nacionalne himne Papa je pregledao Počasnu stražu. Nakon toga slijedi pozdrav dobrodošlice predsjednika Josipovića, javlja HRT.

 

Ovo je četvrti posjet nekog pape u modernoj hrvatskoj povijesti. Blaženik Ivan Pavao II. tri je puta pohodio Hrvatsku, 1994., 1998. i 2003. Nakon pape Ivana Pavla II., koji je počeo svoj pontifikat najvažnijom poruku čovječanstvu – Ne bojte se!, došao nam je papa Benedikt XVI., koji to kaže na drugi način – Zajedno u Kristu.

 

Na svojem 19. apostolskom putovanju papa Benedikt XVI. će, kako prenosi službena stranica o Papinu posjetu Hrvatskoj, upozoriti vjernike na problem sekularizacije koja prijeti postkomunističkim zemljama te prigodom Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji govoriti o obitelji kao izvoru zajedništva kojemu teži svaki čovjek, čak i u globalizacijskom društvu.

Komentari

komentara