Papa za poštovanje prava svih građana Bosne i Hercegovine

papa-franjo1120Vatikanska informativna služba javila je da je papa Franjo u petak 22. studenoga u vatikanskoj apostolskoj palači primio u audijenciju predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevandu, koji se nakon toga susreo s državnim tajnikom mons. Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Dominiqueom Mambertijem.

Tiskovni ured Svete Stolice izvještava da su u polusatnome srdačnom i otvorenom susretu Papa i predsjedatelj Bevanda razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, glavnim ciljevima koji stoje pred tom zemljom, naporima usmjerenima na promicanje sve otvorenijeg društva u kojemu će se poštovati prava svih građana te izazovima s kojima se morala suočiti zbog sadašnje ekonomske krize.

Izraženo je zatim zadovoljstvo zbog dobrih bilateralnih odnosa, kojih je Temeljni ugovor iz 2006. važan izraz što unapređuje suradnju između Crkve i države za opće dobro i razvoj zemlje. U nastavku razgovora dotaknuta su neka pitanja povezana s primjenom spomenutog ugovora.

IKA je javila da je Bevanda (treći put) posjetio i crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu.

Izvor: Autograf.hr

Komentari

komentara