Perić: Od 31. srpnja sam krenuo u rušenje cijelog projekta, HSP-a i platforme

Dopredsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Josip Perić sa svojim suradnicima iz tzv. tomislavgradske skupine susreo se odvojeno s predsjednikom Federacije BiH i stranačkim kolegom Živkom Budimirom te predstavnicima SDP-a kako bi se otklonile posljedice najžešćeg sukoba u toj stranci do sada, a koji prijeti ne samo unutarnjim raskolom nego i potresima u Federalnoj vladi, piše Dnevni Avaz.

 


 

Uzdignuto čelo

Perić je kazao kako je na sastancima upozorio da se neke stvari moraju promijeniti u odnosima u HSP-u. Još, kaže, ništa nije riješeno. I dalje smatra izvjesnom mogućnost rekonstrukcije Federalne vlade. Pred svoj narod Perić, kaže, želi izaći uzdignuta čela.

– Ja idem do kraja da će sve odnijeti voda… Ja mislim da će se “utakmica” odigrati u sljedećih petnaestak dana. Ja sam od 31. srpnja krenuo u rušenje cijelog projekta. Dakle, i HSP-a i platforme, jer je za mene to jedno te isto. Ovo neće biti samo unutarnji problem HSP-a – kazao je, između ostalog, Perić, koji smatra da stranke platforme moraju donijeti FBiH i našoj zemlji bolji život, a ne da se sve svede na raspodjele funkcija.

Potvrdio nam je da je u posljednjim razgovorima inzistirao da se funkcije u federalnoj vlasti dijele na drukčiji način, odnosno da se uzimaju u obzir struka i kompetentnost. Nije to, smatra on, samo problem njegove stranke nego “od vrha do dna platforme”.

Podjela funkcija

Odlučno odbija činjenicu da je razlog njegovih negodovanja to što “moji kadrovi nisu prošli”. U pitanju je, kaže, sustav raspodjele funkcija koji je u osnovi loš. Ponovio je da su se kadrovi HSP-a iz Tomislavgrada pokazali najboljim. Nije protiv toga da se bira i netko drugi ako je kompetentan.

Komentirajući tvrdnje predsjednika HSP-a Zvonka Jurišića da neće doći do rekonstrukcije federalne vlasti i da nezadovoljni kadrovi mogu biti promijenjeni, Perić poziva Jurišića da to učini “ako su tako moćni i ako imaju kadrove”. Jurišić s njim i bez njega, tvrdi, nije isti.

SDP želi da se problem riješi

Predstavnici SDP-a, kazao je Perić, inzistiraju na tome da se cijeli problem riješi unutar HSP-a, gdje je i nastao, te da on ne opterećuje cijelu FBiH. Ponovio je da su iz drugih stranaka platforme, a posebno u SDP-u, bili korektniji nego vodstvo HSP-a.

Komentari

komentara