Pobunjenici raketiraju Gadafijeve snage

Pobunjenici raketiraju Gadafijeve snage Libijski pobunjenici raketiraju položaje Gadafijevih snaga 30-ak kilometara od glavnog grada Tripolija, prenosi HRT. Kako javlja BBC, pobunjenici su uspjeli kontaktirati svoje pristaše u Tripoliju.


 

Prema informacijama koje je dojavio jedan od članova pobunjeničkog Nacionalnog tranzicijskog vijeća, u tijeku su intenzivni dogovori oko priprema za konačan Gadafijev pad. Član vijeća rekao je kako sa pobunjenicima u Tripoliju razgovaraju preko Skypea te satelitskim telefonima. Kontaktiraju i s drugim opozicijskim skupinama u glavnom gradu kako bi ujedinili snage.

 

Gadafi bježi iz Tripolija?

 

Pukovnik Gadafi razmišlja o napuštanju Tripolija nakon žestokih napada snaga NATO-a i pobunjenika, javlja AFP. Pobunjeničke snage hitno su zatražile od saveznika da im osiguraju oružje kako bi mogli dovršiti rušenje Gadafijevog režima. Kako prenosi AFP, prema riječnima djelatnika američkih tajnih službi, Gadafi se više ne osjeća sigurno u gradu kojim je vladao više od 40 godina. Vjeruje se kako libijski vođa ima više sigurnih kuća u Tripoliju i drugim gradovima u koje bi se mogao sakriti.

Komentari

komentara