Potvrđen izbor nove Vlade u županiji ZH

Već smo skoro i zaboravili kad su bili izbori a tek danas, osam mjeseci nakon izbora, sastavljena je i u Skupštini ŽZH-a potvrđena nova Vlada ŽZH na čelu s premijerom Zdenkom Ćosićem.

 


 

Nakon izbora, a po rezultatima istih, u ovoj županiji je sve bilo jasno. HDZ BiH je ostvario takve rezultate da su mogli samostalno izabrati novu vlast. No zbog dobro poznatih razloga u početku, najprije s izborom zastupnika u sarajevski Parlament, a kasnije i zbog natezanja oko ministarskih mjesta s koalicijskim partnerom HDZ 1990, tek danas su zastupnici u Skupštini ŽZH uspjeli potvrditi imenovanje nove Vlade.

Nakon primljenih čestitki od stane svih kolega zastupnika, Skupštini se obratio premijer Zdenko Ćosić koji je izrazio zadovoljstvo zbog okončanog posla u vezi imenovanja Vlade, te je rekao da je dobro da su dvije koalicijske stranke vrlo sličnog stranačkog programa uspjele postići dogovor i da više nema prepreka kako bi Vlada počela ozbiljno djelovati i rješavati nagomilane probleme.

Zanimljivo je napomenuti da su i zastupnici NSRZB dali podršku novoj Vladi ŽZH, dok su dva zastupnika HSP-a, Viktor Kvesić i Branko Ćorluka bili protiv. Također je zanimljivost da nova Vlada po prvi put u ovoj županiji ima i dvije ministrice, to su Borka Herceg Lukenda, ministrica pravosuđa i uprave, te Helena Lončar, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Članovi Vlade ŽZH-a:

-Zdenko Ćosić iz Širokog Brijega, predsjednik Vlade

-Borka Herceg Lukenda iz Ljubuškog, dopredsjednik Vlade i ministar pravosuđa

-Radoslav Luburić iz Ljubuškog, dopredsjednik Vlade i ministar financija

-Ivica Ćorić iz Posušja, dopredsjednik Vlade i ministar gospodarstva

-Zdravko Boras iz Ljubuškog, ministar unutarnjih poslova

-Ivan Topić iz Širokog Brijega, ministar prostornog uređenja

-Helena Lončar iz Posušja, ministar obrazovanja i znanosti

-Stjepan Bogut iz Gruda, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi

Mladen Begić iz Širokog Brijega, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Komentari

komentara