Premijer RH Zoran Milanović boravi u Hercegovini

 

MOSTAR – Hrvatski premijer Zoran Milanović ocijenio je kako će se BiH i Hrvatska znati prilagoditi okolnostima nakon što Hrvatska 1. srpnja postane punopravna članica Europske unije.


 

 

“To su novi izazovi, ali povijest nije bila bez izazova, pa neće biti ni buućnost. Šanse su tu i siguran sam kako ćemo se prilagoditi jedni drugima”, izjavio je novinarima hrvatski premijer Zoran Milanović, koji se od danas nalazi u dvodnevnoj posjeti BiH.

 

Na novinarski upit očekuje li kako će hrvatske tvrtke, nakon što Hrvatska ulaskom u EU istupi iz CEFTA-e, otvarati pogone u BiH, Milanović je kazao kako će otvarati pogone i u BiH, ali i Hrvatskoj i Srbiji.

 

Milanović je izjavu za novinare dao uoči sastanka s čapljinskim načelnikom, a prije toga je posjetio općine Stolac i Ravno.

 

“Ljudi su ovdje žilavi i bore se. Ne bojim se ja za njih, i pomoći ćemo koliko možemo”, kazao je Milanović, koji će sutra zajedno s kolegama iz regije sudjelovati na otvaranju Mostarskog sajma gospodarstva.

 

Na upit očekuje li susret s srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem, koji je također najavio svoj dolazak u Mostar, hrvatski premijer naglasio je kako je u Hercegovini samo radi tog sajma.

 

“Sigurno je da ćemo se naći na neformalnoj večeri ali ništa više od toga”, kazao je Milanović.

 

Nakon sastanka s čapljinskim načelnikom, hrvatski je premijer otputovao u Međugorje, gdje će održati sastanak s dužnosnicima općina Ljubuški i Čitluk. Planirano je da Milanović posjeti i međugorski župni ured Sv. Jakova apostola, nakon čega bi se trebao uputiti u Mostar, gdje bi se trebao susresti s msgr. Ratkom Perićem, biskupom Mostarsko-duvanjskim.

 

HSPF.info

 

Komentari

komentara