Promocija “Političke kulture u Bosni i Hercegovini”, nove knjige doc. Damirke Mihaljević

ffmo22Prošlog mjeseca iz tiska je izašla knjiga „Politička kultura u Bosni i Hercegovini“ autorice doc.dr. Damirke Mihaljević, istaknute profesorice na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Upravo je spomenuti fakultet nakladnik knjige prof. Mihaljević, a djelo je tiskano u mostarskoj tiskari FRAM Ziral.

– Knjiga se bavi političko-kulturalnim pristupom, odnosnom čovjeka i njegove političke zajednice. Knjiga je usmjerena prema čovjeku kao najznačajnijem činitelju političke djelatnosti. Zapravo, ta činjenica je najviše došla do izražaja 90-ih godina kada su se transformirali bivši politički poretci. Vrlo brzo je postalo jasno da institucionalne promjene, dakle one promjene koje se događaju s Ustavom, uvođenjem formalne demokracije ne može pratiti promjena političke kulture ili svijesti ljudi. Promjena političke kulture je dugotrajan proces koji traje koliko i životni vijek čovjeka u Europi – kazala je za Večernji list prof. Mihaljević.

Promocija same knjige održat će se u srijedu, 22. listopada, s početkom u 12 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Sigurno je kako su knjige o ovoj temi od velike potrebe u Bosni i Hercegovini jer je politička kultura još uvijek na jako niskim granama, a pojam demokracije često se miješa s anarhijom. S razlogom se možemo pitati je li se BiH navikla na demokraciju?!

HSPF.info

Komentari

komentara