Ranjeni jemenski predsjednik u S. Arabiji na liječenju

Ali Abdulah Saleh Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh doputovao je u Saudijsku Arabiju, priopćili su saudijski službeni izvori, kako bi zaliječio rane zadobivene prilikom raketnog napada u petak na predsjedničku palaču.


 

‘Jemenski predsjednik stigao je zajedno s dužnosnicima i građanima koji su zadobili različite ozljede na liječenje u Saudijsku Arabiju’, priopćili su službeni izbori.

 

Agencija Reuters je ranije doznala da je Saleh sletio u vojnu bazu u Rijadu, glavnom saudijskom gradu, a drugi izvor za tu je agenciju naveo da je jemenski predsjednik izišao sam iz zrakoplova, no da su na njemu bile vidljive ozljede glave, vrata i lica.

 

U njegovoj pratnji doletio je još jedan zrakoplov s kojim je pristiglo 35 ljudi, a navodno se očekuje i treći zrakoplov. Reuters navodi da se prema broju ljudi u pratnji, među kojima su njegovi brojni rođaci, može zaključiti da se Saleh ne planira skoro vratiti u zemlju kojom je vladao tri desetljeća.

 

Saleh je izložen sve većem pritisku da otiđe s vlast, a prilikom napada na predsjedničku palaču u petak poginulo je 11 ljudi.(Hina)

Komentari

komentara