Ratko Mladić prijeti štrajkom glađu

Ratko Mladić prijeti štrajkom glađu Haški optuženik Ratko Mladić nastavlja glumiti žrtvu.


 

Čovjek optužen za najgore zločine nakon Drugog svjetskog rata u medijima se pomalo predstavlja i kao zvijezda. On određuje zahtjeve, ponaša se bahato, te čak ucjenjuje sud. Nakon što je prebačen u Haški tribunal zatražio je da mu osiguraju adekvatnu zdravstvenu njegu, posjetu obitelji, supruge i sina, i odvjetnika.

 

“Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahtjeve. U suprotnom, prestat ću da uzimam lijekove koje imam kod sebe, kao i hranu koju mi donosite”, rekao je Mladić po dolasku u Hag, objavio je Blic.

 

Zatražio je od Tribunala da mu omogući financiranje odvjetnika jer, kako je rekao, nema dovoljno sredstava za to. Ukoliko, pak, Tribunal ne omogući isplatu advokata, Mladić je rekao da u tom slučaju neće imati obranu i da će biti primoran na štrajk glađu.

 

Odvjetnik Mladića tvrdio je da haški optuženik boluje od karcinoma, međutim iz Blica, pozivajući se na pouzdane izvore, tvrde da to nije istina.

 

Njegovo loše zdravstveno stanje posljedica je dva moždana udara. Tada prepisanu terapiju primijenio je sam nakon drugog moždanog udara i nije prestajao da se liječi na svoju ruku sve do uhićenja.

Komentari

komentara