Ivo Josipović osniva svoj ‘SDP’

ivo-josipovic-200 2Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović potvrdio je Hini da osniva novu stranku socijaldemokratske orijentacije te da će osnivačka skupština biti sredinom svibnja. Svoje suradnike, mahom mlade ljude i one koji nisu bili u drugim strankama, predstavit će na osnivačkoj skupštini.

Napomenuo je da je dio političkog projekta na kojem radi, osim osnivanja stranke, i suradnja, predizborna koalicija, s nekim tzv. manjim strankama. ‘Riječ je o regionalnim, lijevim i centrističkim strankama koje njeguju vrijednosti građanskog društva, koje imaju politiku socijalne osjetljivosti i društvene solidarnosti i koje su spremne na velike, strukturne reforme koje predlažem. Bez tih reformi gospodarstvo, a i društvo općenito, neće moći naprijed’, kazao je.

Josipović smatra kako reforme moraju stvoriti uvjete za snažniju gospodarsku djelatnost, zapošljavanje i zadovoljavanje različitih potreba građana, od zdravstva, mirovinskog sustava, do obrazovanja, kulture i sporta. Smatra kako Hrvatsku prvenstveno treba regionalizirati i decentralizirati, treba provesti reformu pravosuđa te ojačati investicijsku klimu kako bi se potaklo zapošljavanje. I konačno, uz pravdu koja se očituje kroz borbu protiv korupcije i drugog kriminala, smatra bivši predsjednik, valja ojačati opću socijalnu pravdu.

HSPF.info/hrt.hr

Komentari

komentara