Ruža Tomašić: „Ne želim sudjelovati u podjeli plijena!“

ruza_tomasic_2HSP AS trebala je biti stranka koja će na hrvatskoj političkoj sceni pokazati da se politika može voditi pošteno, a ne prema osobnim interesima, izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu zastupnica Europskog parlamenta Ruža Tomašić, pošto je dala ostavku na mjesto predsjednice i istupila iz stranke koju je osnovala.

“Ne želim ni u koga upirati prstom. Ja imam 56 godina i prestara sam da me se okolo voda kao malog majmuna i da budem nekakvo pokriće za razne igrokaze. HSP AS je trebala biti stranka koja će na hrvatskoj političkoj sceni pokazati da se politika može voditi pošteno, a ne prema osobnim interesima”, rekla je Tomašić, zamoljena da komentira svoj potez. Dodala je da će u Europskom parlamentu nastaviti raditi u zastupničkom klubu Europskih konzervativaca i reformista (ECR) i da će se tamo boriti za hrvatske interese.

Nije htjela imenovati nikoga kao krivca za stanje u svojoj dosadašnjoj stranci, ali je rekla da ne želi sudjelovati u podjeli plijena.

“Meni se iza leđa dogovaraju s nekim ljudima i s nekim strankama. Neki su ljudi čuli da će dobiti neka ministarska mjesta, dakle to je čista podjela plijena. Nekih pet, šest ministarskih fotelja već je podijeljeno u našoj stranci”, ironično je dodala Tomašić.

“Stranka je trebala biti sredstvo da Hrvatskoj bude bolje, a ne cilj da nekima bude bolje. Nisu ih zanimali nacionalni interesi, nego osobni. Stranka za mene više ne postoji jer nije ono što sam mislila da treba biti i zašto bih bila negdje u što ne vjerujem”, dodala je.

Svojoj bivšoj stranci je poručila da trebaju početi raditi i da su se pet godina krili iza njezina imena. U ranije objavljenom priopćenju izrazila je nadu da će njezin odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se isti konačno uključiti u proces reformiranja stranke što ju je kao uvjereni demokrat uvijek zagovarala. Tomašić vjeruje i da će oni pravaši koji su je prozivali i smatrali kamenom spoticanja u procesu ujedinjenja pravaštva iskoristiti njezin odlazak te poduzeti odlučne korake u okrupnjavanju te političke opcije i njezinoj prilagodbi modernim vremenima.

PolitikaPlus/HSPF.info

Komentari

komentara