SDA pokrenuo inicijativu za smjenu ministra sigurnosti Fahrudina Radončića

Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović je na današnjoj sjednici tog doma, u okviru poslaničkih pitanja, predložio tri inicijative Kluba SDA, uključujući onu za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

fahrudin radoncic“Mi smo kao Klub poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH 13. veljače uputili inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, to jest smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića”, kazao je Mehmedović.

Druga inicijativa je, dodao je on, da Klub poslanika SDA poziva Komisiju za obranu i sigurnost, da bez odlaganja analizira sigurnosnu situaciju i ponašanje agencija za provođenje zakona o proteklim događajima te traži mjere odgovornosti.

“Treća inicijativa je da Klub poslanika SDA traži da Administrativna komisija PSBiH, u skladu sa zahtjevima građana ali i ranijim inicijativama nekih zastiupnika, odmah smanji kako plaće tako i sve privilegije poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH”, zaključio je.

HSPF.info

Komentari

komentara