SDS traži smjenu Vlade RS-a

 

Neki članovi revizorskih timova ne znaju što jesu ili nisu vojni dokumenti i na terenu traže nebulozne stvari. Događa se da određeni timovi u predmetima gdje dokumentacija nije potpuna ne daju rok od 30 dana da se ta dokumentacija eventualno pribavi. A dužni su to uraditi.


 

 

Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je danas smjenu Vlade Republike Srpske (RS) zbog rezultata koje je potvrdila Glavna služba za reviziju RS, priopćavajući da je ukupni deficit proračuna i javnih fondova u RS više od milijardu i 100 milijuna maraka (oko 560 milijuna eura).

 

Zastupnik SDS-a u parlamentu RS Zoran Latinović rekao je da Vlada premijera Aleksandra Džombića s ovolikim deficitom ne može osigurati fiskalnu i socijalnu održivost, niti otvoriti nova radna mjesta.

 

“Ako ova vlada nema snage i moći da se uhvati u obračun s kriminalnom i korupcijom u vlastitim redovima, posveti efikasnijem rješavanju gospodarskih i socijalnih problema, neka podnese ostavku”, kazao je Latinović na konferenciji za novinare.

On je upozorio da RS “tone u dužničko ropstvo”, a da istovremeno velika javna poduzeća, poput “Šuma Srpske” i “Železnica RS” bilježe ogromne gubitke.

 

“S ovakom ekonomskom politikom, u kojoj nema odgovornosti, tonemo u poziciju dužničkog ropstva. Ne bih rekao da čak imamo i “grčki sindrom”, jer je Grčka članica EU, koja će zbog vlastitete sigurnosti naći rješenje da se saniraju problemi u eurozoni. RS neće biti u takvoj situaciji, jer sa ovakom tendencijom ne bi mogla biti ni članica Organizacije afričkog jedinstva”, naveo je Latinović.

 

On je istakao da je neophodno donošenje zakona o fiskalnoj odgovornosti, prema kojem bi svi odgovorni za stvaranje ogromnog proračunskog deficita trebali svoje mandate staviti na provjeru.

 

Latinović je kazao i da Glavna služba za reviziju treba da dobije ovlašćenja da po sluzbenoj dužnosti podiže krivične prijave protiv odgovornih osoba u slučaju kada su revizorski izvještaji negativni.(Beta)

 

hspf.info

 

Komentari

komentara