Šef MMF-a pristao na pregled, traže DNK žrtve i ogrebotine

http://www.pogled.ba/novosti/12575-hspf-organizira-javnu-tribinu-hrvatsko-pitanje-u-bihOdgođeno je saslušanje čelnika Međunarodnog monetarnog fonda kojeg terete za pokušaj silovanja sobarice nakon što je u nedjelju navečer pristao na forenzičko ispitivanje na zahtjev tužitelja, javlja Financial Times.


 

Na njegovom tijelu potražit će ogrebotine i DNK žrtve.  Dominique Strauss-Kahn (62) uhićen je u subotu zbog napada na 32-godišnju sobaricu u newyorškom luksuznom hotelu koja ga je u nedjelju navečer u policijskoj postaji prepoznala između šest sumnjivaca.

 

– On niječe sve optužbe – rekao je Strauss-Kahnov odvjetnik Benjamin Brafman koji je branio i Michaela Jacksona od optužbi za zlostavljanje djeteta te Seana “P. Diddyja” Combsa.

 

Ni Strauss-Kahnova supruga Anne Sinclair (63) ne vjeruje u optužbe protiv šefa MMF-a. Policija je pregledala Strauss-Kahnovu hotelsku sobu u kojoj je ostavio mobitel i još neke osobne stvari te su rekli da se doimalo kao da je htio pobjeći iz zemlje. Uhitili su ga u avionu u zračnoj luci JFK, nekoliko minuta prije polijetanja za Pariz.

 

Sobarica je ispričala policiji da su ju poslali da očisti sobu. Mislila je da je prazna, no čim je ušla, pred njom se pojavio Strauss-Kahn potpuno gol. Povukao ju je u spavaću sobu, zaključao vrata i počeo ju zlostavljati. Navodno joj je uspio skinuti hlače te ju je pokušao natjerati da ga oralno zadovolji.

 

Policija je rekla kako Strauss-Kahn nema diplomatski imunitet, a ako mu dokažu optužbe za pokušaj silovanja, seksualno zlostavljanje i oduzimanje slobode mogao bi u zatvor na 15 do 20 godina.

Komentari

komentara