Široki Brijeg kažnjen zbog Oluje, Gotovine i Markača

U državi Bosni i Hercegovini, već je odavno poznato, postoje razna mjerila i procjene u vezi svih društveno polititičkih pa tako i sportskih događaja. Sukladno s tim moćnici na svim mogućim funkcijama ove države iskaljuju svoje frustracije nad svima, gdje se ukaže i najmanja prilika za to.

 


Danas se jedna takva prilika ukazala moćnicima NS BiH, koji se inače ne mogu dogovoriti niti oko najbanalnijih stvari a kamoli oko bitnih stvari za bh. nogomet, kad su na adresu NK Široki Brijeg poslali dopis o kažnjavanju kluba s Pecare u visini od 3000 KM. Naime, kazna je stigla jer je Disciplinska komisija NS BiH smatrala nedopuštenim „slavljenje Oluje i podršku generalima Gotovini i Markaču“, prenosi ABCportal.info.

Utakmica 1. kola Premijer lige BiH između Širokog i Željezničara koja se igrala na Pecari (Š.B.) igrala se dan poslije velikog hrvatskog praznika kad Hrvati slave Dan pobjede, pa su domaći navijači Škripari napravili koreografiju u svom stilu kad su uz mnoštvo hrvatskih trobojnica istaknuli i natpis Oluja 1995, te izrazili podršku hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču podizanjem njihovih slika.

Ova podrška u kojoj su navijači Širokog iskazali čast Oluji i podršku generalima u Haagu se očigledno nije svidjela ljudima zaduženim za praćenje utakmice delegiranim iz NS BiH, pa su oni napravili sramotan izvještaj a u NS-u su kao i uvijek koristeći metode preglasavanja donijeli odluku o kažnjavanju NK Široki Brijeg.

Možda sama visina kazne i nije za nekakvo komentiranje koliko upada u oči sam motiv za kaznu. Već je otprije poznato da navijači Širokog, Zrinjskog i drugih klubova s područja gdje žive Hrvati ne mogu unijeti hrvatske trobojnice, zastave vlastitog naroda kojem pripadaju, na gostujuće terene u BiH, dok ostali navijači mašu turskim i drugim zastavama bez problema.

Također, većina Hrvata u BiH smatra da nemaju baš nekakva velika prava u ovoj državi, počevši od izbora hrvatskih političkih predstavnika koje Hrvatima redovno biraju Bošnjaci, pa je i ova nerazumljiva kazna za slavljenje Oluje i podršku generalima donijela još jednu frustraciju u ionako isfrustriran i ponižen hrvatski narod u BiH. Ovdje svakako treba napomenuti da NK Široki Brijeg ima svoje navijače diljem BiH gdje žive Hrvati kao i u susjednim mjestima Dalmacije koji redovno dolaze na Pecaru bodriti Široki.

 

 

(hspf.info)

Komentari

komentara