Skandal u veleposlanstvu Njemačke u Sarajevu- Veleposlanica se nemarno odnosila prema ministru

Posjet njemačkog ministra za gospodarsku saradnju Durcka Niebela Bosni i Hercegovini obilježio je skandal u Veleposlanstvu Njemačke u Sarajevu – piše Frankfurter Allgemeine Zeitung


Kao primjer lošeg odnosa između ministra Niebela i veleposlanice Njemačke u BiH Ulrike Marije Knotz navodi se da je ona po dolasku njemačkih političara u Sarajevo odbila ući u autobus koji je osiguran za izaslanstvo. Kako navode njemački mediji, ona se ugodno vozila u svojoj klimatiziranoj limuzini. Također, uobičajeni brifing je obavila sa zastarjelim podacima, prenosi Srna.

Veleposlanici Knotz se spočitava i da nije “bacila pogled” na cvijeće koje je ministar Niebel trebalo položiti žrtvama u Srebrenici, jer je traka s njemačkom zastavom preko vijenca bila naopako okrenuta i ispisana crnim flomasterom, a ne otiskana, kako je to običaj u Njemačkoj.

Prema pisanju lista, loša organizacija ogleda se i u prijamu upriličenom u veleposlanstvu za njemačkog ministra za razvoj, na koji se odazvao samo jedan službenik iz ministarstava na državnom razini BiH.

Veleposlanica i zaposlenici veleposlanstva, kako navode njemački mediji, pokazali su da im je godišnji odmor važniji od investitora koji ulaže u BiH.

“Za ministra zemlje koji je investirala nekoliko stotina milijuna eura u razvoj može se propustiti koji dan godišnjeg odmora”, ističe se u izvještaju, uz napomenu da je Niebel nekoliko dana ranije u Tirani imao sastanke s premijerom i više ministara Vlade Albanije.

Ministar za gospodarsku suradnju i razvoj Njemačke Niebel boravio je u službenoj posjeti BiH od 6. do 8 kolovoza.

 

Komentari

komentara