Slavo Kukić dobio opću, ali ne i entitisku potporu glasova zastupnika

Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dobio opću, ali ne i potrebnu entitetsku većinu glasova zastupnika pa će uslijediti usuglašavanje u Kolegiju Doma.


 

Za njegovo imenovanje za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH glasovao je 21 zastupnik, protiv ih je bilo 14, a jedan suzdržan.

Iz Federacije BiH je bio 21 zastupnik „za“, četiri protiv, a iz RS-a je bilo 10 zastupnika protiv i jedan suzdržan.

Članovi Kolegija nisu se usuglašavali odmah nego će to učiniti naknadno.

Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić se, po okončanju rasprave u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o njegovom imenovanju, kratko obratio zastupnicima.

„Što se mene tiče, dobio povjerenje ili ne, danas ili neki drugi put, kad se god od mene bude tražilo da moje intelektualne i fizičke potencijale stavim na pomoć ovoj zemlji za to ću biti spreman“, kazao je Kukić, javlja Depo.ba

Zahvalio je svima, te kazao kako se osobno danas ne osjeća pogođenim.

„Mislim da je najlošije rješenje ako se sustav ‘otezanja’ nastavi u nedogled, sa mnom ili nekim drugim, jer to ćemo platiti svi zajedno“, kazao je Kukić.

Komentirajući navode izrečene tijekom rasprave da je zloupotrijebljen, kazao je da je počašćen što je dobio povjerenje od Predsjedništva BiH.

„Evo da prihvatim tu tezu, ako je ta moja ‘zloupotreba’ jedan korak na putu formiranja izvršne vlasti u BiH, pa i smirivanja političkih tenzija koje su i danas ovdje tako prepoznatljive, ja ću biti sretan i zbog toga, bez obzira što sam zloupotrebljen“, kazao je Kukić.

Predsjedništvo BiH je 14. lipnja tajnim glasovanjem, izabralo Slavu Kukića kao kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara, a konačnu odluku donijet će Predstavnički dom državnog parlamenta.

Stranke iz RS-a, kao i oba HDZ-a od početka se protive izboru Slave Kukića, kojeg su kao “nestranačkog” kandidata predložile stranke potpisnice Platforme.

Komentari

komentara