Špirić: Stavovi čelnika su mnogo udaljeniji nakon sastanka u Mostaru

Ministar financija BiH Nikola Špirić bio je uvjeren da je proračun apsolvirana tema na sastanku čelnika šest najjačih stranaka u BiH održanom u Banja Luci i da neće biti predmet razgovora u Mostaru, na kojem nije došlo do približavanja stavova stranaka iz Federacije BiH.


„Sastanak u Mostaru trebao je, prije svega, približiti stavove federalnih partnera SDA i SDP-a i nažalost mislim da su ti stavovi mnogo udaljeniji nakon razgovora u Mostaru“, kazao je Špirić sinoć u emisiji “Intervju” Radio-televizije RS.

Špirić ipak očekuje da će se sljedećeg tjedna pokušati doći do dogovora o proračunu BiH onakav kakav je predložen, uz eventualne amandmane.

„Ono što me raduje je da je Republika Srpska dio priče u kome je postignut sporazum“, rekao je on.

Tvrdi da se SDA ne bavi proračunom, već proračun koristi za obračun sa SDP-om. Zlatko Lagumdžija se tijekom razgovora o proračunu, kaže Špirić, ponašao na odgovoran način i pokazao odgovornu politiku.

„Predloženim okvirom proračuna, mogu odgovorno kazati, da nijedna državna funkcija neće biti ugrožena i da će svi projekti biti isfinancirani“, kazao je Špirić.

 

 

HSPF.info

Komentari

komentara