Splitska policija formirala poseban tim za istraživanje Gay Pridea

Splitska je policija i u nedjelju, nakon neslavno propale “Parade ponosa”, izvijestila javnost o brojkama. Procijenili su kako je u povorci bilo oko 150 sudionika, o kojima je brinulo 500 policijskih službenika.

 


Privedeno je u Policijsku postaju, na informativni razgovor, 137 osoba, a od svih njih tek su trojica “zaradila” kaznene prijave! I to zbog – zloporabe droga!

Njih je sedmero pak zadržano 24 sata i biti će privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Za oko 160 osoba pak slijedi optužni prijedlog, i to poradi kršenja Zakona o javnom okupljanju, zakona o javnom redu i miru i Zakona o osobnoj iskaznici…

Nad desetoricom privedenih korištena su sredstva prisile, ozlijeđeno je petero civila i dva policijska službenika, svi, srećom, lakše.

– Nastavljamo sa istraživanjem, posebice za incident bacanja topovskog udara i suzavca. Osobu koju sumnjičimo za bacanje topovskog udara smo uhitili te se nad njim provodi kriminalistička obrada. Poduzimamo sve da utvrdimo identitet osobe koja je na začelje kolone bacila suzavac. Imamo dosta snimki, naših kamera, kamera TV kuća i formiran je posebni tim za istraživanje Split Pride-a, kazao nam je Slobodan Marendić, načelnik Sektora splitske policije.

Marendić drži kako je policija odradila svoj posao disciplinirano, uspjeli su u naumu da sprijeće protivnike Parade ponosa u prolasku na trasu kretanja.

Jedan dio Splićana, pak, drži kako je potrošena sva sila novaca za osiguranje u ionako, kako nam kazaše, prezaduženoj državi.

– Koliko je ljudi, poslovnih ljudi, jučer doživjelo štetu na potezu od Ulice kralja Tomislava, pa duž Marmontove, boli me ta nastala šteta, Splićani nisu željeli Paradu, ona nam je nametnuta, ko će i za koliko novaca pripiturat sve te silne «anti-gayČ grafite koji su osvanuli na zidovima, opet mi porezni obveznici?, upitao nas je jedan čiatelj.

– Mogu li ja sada tužiti učesnike Gay-parade za duševne boli, optužiti ih da su mi ukrali novce, jer ja posve sigurno nisam želio plaćati za njihov cirkus, dobacio je drugi.

(Slobodna Dalmacija)

 

Komentari

komentara