Strauss-Kahn: Ove lisice me stišću

Strauss-Kahn: Ove lisice me stišću Bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn požalio se jer su mu stavili lisice za vrijeme uhićenja u zračnoj luci JFK i pozivao se na diplomatski imunitet. Tužitelji su otkrili te detalje u New Yorku na suđenju zbog seksualnog napada na sobaricu u hotelu.


 

Nazvao je hotel Sofitel jer je ostavio mobitel. Djelatnici su mu rekli kako će mu dostaviti u zračnu luku, ali umjesto njih došli su policajci. Detektivi su mu rekli da isprazni džepove. Vidjevši da će mu staviti lisice, pitao je ‘Je li to potrebno?’. Detektiv Diwan Maharaj rekao je da je. Više puta je naglasio da ima diplomatski imunitet i tražio da razgovara s francuskim konzulatom. Deset minuta kasnije tražio je da mu premjeste lisice s prednje strane, a pet minuta kasnije tražio je da telefonira kako bi otkazao sastanak dan kasnije, piše BBC.

 

– Ove lisice me stišću – kukao je. Stigavši u policijsku postaju, tražio je kavu, a nešto kasnije i odvjetnika. Detektiv Miguel Rivera rekao mu je da ako želi, ima pravo na to, ali on ne zna ima li kakav diplomatski status.

 

– Ne, ne, ne, ne želim to koristiti. Samo želim znati trebam li odvjetnika – rekao je, a detektiv je odgovorio da je to na njemu. Nekoliko dana nakon uhićenje MMF je izvijestio kako njihov bivši šef ima samo djelomični imunitet koji ne vrijedi u New Yorku. Njegov odvjetnik Benjamin Brafman odbio je komentirati.

Komentari

komentara