Studentski zbor reagirao na Odluku ministra Dželilovića

Poštovani,


Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru ovim putem želi javno osuditi i izraziti svoje nezadovoljstvo zbog Odluke, već danas bivšeg ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa, gosp. Esada Dželilovića.

 


 

 

Naime, dopisom Ur. broj 05-01-16-2588/11 od 25. listopada istoimeni ministar iznosi tvrdnju ” Nismo u mogućnosti preuzimati obveze vezano za subvencioniranje smještaja studenta jer bi postupali suprotno zakonskim propisima”, laičkim rječnikom rečeno studenti koji su zahvaljujući svom akademskom uspjehu dobili privilegiju boravka u SCM od sada će morati plaćati puno cijenu smještaja ili će biti primorani otići!    
Mišljenja smo da gospodin Dželilović, ne samo da je prekršio svaki pozitivni zakonski propis, ne samo da narušava osnovno ljudsko pravo čovjeka na obrazovanje- već krši svaku moralnu i etičku normu.

 

Isto tako napominjemo da nismo iznenađeni vandalskim činom gosp. Esada Dželilovića koji je prije dvije godine isto tako pokušao studente Sveučilišta ostaviti bez diplome o završenom akademskom zvanju. Kao i prije dvije godine, i ovaj put smo se obratili Uredu Visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU-a, da hitno riješi ovaj pokušaj sakupljanja jeftinih političkih bodova i političkog prepucavanja preko leđa studenata.
Iskreno vjerujemo kako će novoimenovani ministar gosp. Zlatko Hadžiomerović  poštovati svoju zakonsku obvezu prema studentima Hercegovačko-neretvanske županije i da će imati sluha za svoje studente.

A hoće li,  uskoro ćemo i doznati.

S osobitim poštovanjem,
Ana Šljivić
Predsjednica Studentskog zbora

Komentari

komentara