Svjedok: Karadžićevi vojnici silovali su mene i moju djecu

Svjedok: Karadžićevi vojnici silovali su mene i moju djecu Zaštićenog svjedoka KDŽ-051 srpski su vojnici u ljeto 1992. godine silovali, kao i njegovu kćer i sina, koji su tada bili maloljetni, doznalo se danas u Haagu na suđenju ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, prenose Nezavisne novine.


 

 

 

Brutalno su napadnuti u logoru u srednjoj školi u Rogatici, gdje je obitelj zarobljena u svibnju 1992. godine, a ondje s proveli tri i pol mjeseca. Svjedoka najviše boli što su zločine počinili njegovi susjedi i poznanici.

– Moja kćerka, koja je imala 7,5 godina, silovana je nekoliko puta. Moj sin od 13,5 godina silovan je mjesecima… Silovan sam i ja, ali me za djecu najviše boli… Još nisam pitao suprugu da li je i ona bila silovana, zato što nemam snage… I nju su odvodili, ali nikada nismo pričali o tome – rekao je svjedok, te potom briznuo u plač.

– Za to je znala kompletna srpska policijska i vojna i četnička komanda, zato što su to činili maltene svi… Mnogi su bili umiješani – rekao je KDŽ-051.

Također je ispričao kako su u zlostavljanju sudjelovali pripadnici “četničke jedinice iz Srbije”, od kojih je dvojicu iz Pančeva identificirao nadimcima Noka i Kosar. Kao zapovjednika srpskih snaga u Rogatici označio je Rajka Kušića, za kojega je također rekao da su prije rata bili veliki prijatelji.

– Kušić mi je nekoliko puta rekao da mora podnijeti izvještaj Palama, odnosno vama i vojsci – rekao je svjedok Karadžiću. Na pitanje zašto Kušića nije obavijestio o silovanjima, svjedok je rekao da nije imao prilike jer ga je Kušić izbjegavao.

Komentari

komentara