Tadić je svojim nastupom na sjednici UN-a propustio pokazati novu politiku Srbije

 

Lider Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović izjavio je da je predsjednik Srbije Boris Tadić propustio priliku u Ujedinjenim narodima promovirati novu politiku zemlje i ponovio da se LDP zalaže za primjenu Ahtisarijevog plana za rješenje kosovske krize.


 

 

Jovanović je na konferenciji za novinare kazao da je Tadić propustio priliku promovirati politiku koja bi naišla na razumijevanje u svijetu bez kojeg se ne mogu riješiti problemi i da se time da odgovor na najozbiljniju krizu sa kojom se Srbija suočava.

 

“Tadić je svojim nastupom vodio dijalog sam sa sobom. Nismo vidjeli nijednu novu ideju, a pregršt fraza, stavova koje ponavljamo, a u koje ni sami više ne vjerujemo samo potvrđuje bezidejnost koja postoji među liderima ove zemlje”, rekao je Jovanović.

 

Prema njegovim riječima, govor Tadića na Općoj skupštini UN od petka obvezuje LDP da još jednom ponovi redoslijed poteza koje Srbija treba povući da bi izašla iz, kako je rekao, slijepe ulice, prenosi Blic.rs.

 

“Umjesto rješenja koja nitko više ne razumije i koja su jako daleko od života, a tu mislim na frazu o konstatnom vođenju dijaloga i da se samo kroz kompromis može doći do rješenja, inzistiramo na Ahtisarijevom dokumentu kao osnovi na kojoj se može graditi sigurnija budućnost srpske zajednice na Kosovu”, rekao je Jovanović.

 

On je kazao da LDP predlaže doradu Ahtisarijevog dokumenta kao osnovu na kojoj će se rješavati problem odnosa Srba i Albanaca na Kosovu i Beograda i Prištine.

 

Lider LDP-a je naveo da “oni koji kažu da to nije moguće ili otvoreno lažu ili kriju svoju nesposobnost. “Ukoliko sada propustimo priliku ostat ćemo i bez onih mehanizama koji iz tog dokumenta štite i prava kosovskih Srba… Hoćemo li se nastaviti boriti za ono što ne postoji, a to je srpska država na Kosovu, ili ćemo konačno početi razmišljati o Srbima koji na Kosovu žive”, rekao je Jovanović.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara