Tadić: Još uvijek ima onih koji mržnjom hrane ‘patriotizam’

Tadić: Još uvijek ima onih koji mržnjom hrane 'patriotizam'Srbijanski predsjednik Boris Tadić kazao je danas, na komemorativnoj svečanosti posvećenoj žrtvama nacizma u Jajinicima (predgrađe Beograda), kako na Balkanu još ima onih koji osvetom i mržnjom hrane svoj patriotizam i ambiciju da budu jači i drugačiji.


 

– Budućnost se ne gradi na tim temeljima, dodao je Tadić govoreći kako danas  Srbija želi izaći iz povijesnih spirala nasilja i mržnje, i graditi svoje spokojstvo i blagostanje rješavajući mirno i na demokratski način probleme s onima uz koje živi.

– Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osveta, nastavio je predsjednik Srbije. Naglasio je da Srbija istovremeno nikada neće zaboraviti svoje žrtve i pristati na prekrajanje povijesti.

– U Srbiji, u kojoj se čvrsto vrednuje antifašistička tradicija, svaki čovjek i svaka nacionalna zajednica prihvaćeni  su kao ravnopravni članovi društva, kazao je i nastavio:

– Budite sigurni da ću i nadalje braniti građanska i ustavna prava svih građana i da ću braniti mir i jednake mogućnosti za sve.

Komentari

komentara