Teroristički napad u Zvorniku: Ubijen policajac, dvojica ranjenih, likvidiran napadač

553e7eb3-69c8-40a2-b846-4b2bb0094cfb-2Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku koji je večeras ubio jednog policajca, a dva ranio, ubijen je. Naoružani napadač je večeras oko 19.00 časova upao u policijsku stanicu, uzvikujući “Alahu egber!”

Kako saznajemo, pripadnik vehabijskog pokreta dovezao se vozilom do Stanice javne bezbjednosti u Zvorniku, a kada mu je rečeno da tu ne može da se parkira, počeo je da puca.

U napadu je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena, rekla je portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Nezvanično, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić, prenosi Klix.

Ranjeni policajci medicinski su zbrinuti u zvorničkoj Opštoj bolnici.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, potvrdio je informaciju o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku. On je kazao da se, prema dosadašnjim informacijama s terena, napad može okarakterizirati kao terorizam.

“Jedan policajac je ubijen, dva su ranjena. Napadač je u stanicu upao s automaskom puškom, da bi kasnije u razmjeni vatre i on bio ubijen. Ono što sada znam mogu samo reći da je ovo nezapamćen slučaj i klasičan oblik terorizma”, rekao je Mektić, dodajući da se radi o ataku na državu.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kako je potvrđeno, odmah je po saznanju o napadu izašla na lice mjesta koje osiguravaju pripadnici MUP-a RS.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, digao je na noge sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske, jedinicu za podršku, uniformisane policajce i inspektore zbog terorističkog napada u Zvorniku.

U pripravnosti su sve patrole policije i ujutro će pripadnici policije obezbjeđivati sve državne ustanove, škole i vrtiće u skladu sa svojim nadležnostima.

Oko 22 sata bi trebala da bude održana vanredna sjednica Vlade RS zbog terorističkog napada u Zvorniku.

Lukač je izjavio da ovaj događaj može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.

“Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, sigurnost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS. Preduzećemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imat ćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati”, izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

HSPF.info / Nezavisne.com

Komentari

komentara