Teroristima zamijenili recepte: Umjesto bombi rade kolače

Teroristima zamijenili recepte: Umjesto bombi rade kolačeInternetsku stranicu Al Qa’idinog časopisa hakirala je britanska tajna služba MI6.


 

 

Svojim napadom željeli su omesti ovu terorističku organizaciju u regrutaciji novih članova. Svi oni novopečeni teroristi koji su htjeli skinuti upute “Kako napraviti bombu u maminoj kuhinji”, koje potpisuje “AQ šef”, dobili su recept za “najbolje kolačiće u Americi”. U svojoj emisiji taj je isti recept objavila voditeljica Ellen DeGeneres. U originalnom tekstu pisalo je zapravo kako napraviti bombu koristeći šećer, šibice i malu žarulju spojene na sat.

 

Britanski obavještajci sa stranice su uklonili i članke Osame bin Ladena, njegovog zamjenika Aymana al-Zawahitija te tekst “Što očekivati od džihada”. I britanske i američke službe su planirale zasebne napade na ovaj časopis nakon što su čule da će ga objaviti u lipnju prošle godine. Obje su razvili razno virtualno oružje poput kompjuterskih virusa.

 

Pentagonovu operaciju zaustavila je CIA koja je to pravdala da bi se tako maglo otkriti određene metode kojim se sigurnosne službe koriste. Teroristička organizacija uspjela je objaviti časopis dva tjedna nakon napada te su poslije toga objavili još četiri broja. Telegraph piše kako su britanske tajne službe i dalje nastavile hakirati internetsko izdanje tog časopisa.

Komentari

komentara