Tomac: Željko Komšić je samo formalni Hrvat

U organizaciji livanjskog Općinskog odbora Mladeži HDZ-a 1990 sinoć je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu održana javna tribina pod nazivom “Hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini – Kako ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH”.


 

U svom uvodnom izlaganju, gost predavač Zdravko Tomac osvrnuo se na bosanskohercegovačke Hrvate i na njihov, kako je istaknuo, neravnopravan položaj u odnosu na preostala dva konstitutivna naroda.

 

“Bez svehrvatske sloge i zajedništva, Hrvati u BiH nestat će za 30 do 50 godina, kazao je Tomac, naglasivši kako Hrvati u BiH već duže vremena nemaju mogućnost da biraju svoje predstavnike.

 

“Hrvate danas predstavlja Željko Komšić koji je izabran sa svega par posto hrvatskih glasova. Njega su izabrali Bošnjaci i zato je iluzorno očekivati da će on braniti interese hrvatskoga naroda u BiH. On je samo formalni Hrvat”, dodao je Tomac.

 

On se osvrnuo i na formiranje Hrvatskog narodnog sabora, kojeg je nazvao “formalnim zajedništvom Hrvata u BiH”, u kojem, po njegovom mišljenju, nema poštivanja dogovorenih obveza, uzevši za primjer Hercegbosansku županiju, gdje vlast nije formirana već 11 mjeseci, zbog toga što je, smatra Tomac, sporno mjesto predsjednika Vlade, koje prema dogovoru dva HDZ-a, pripada HDZ-u 1990.

 

“Ne kritiziram niti jednu stranku. Samo apeliram na hrvatsku slogu i zajedništvo. Apeliram na ‘pravaše’ da se vrate hrvatskom korpusu. Na ljude u Federaciji da omoguće nove izbore. Da ne prihvate služenje ‘crvenom Lagumdžiji’. Apeliram na dva HDZ-a da se drže dogovora i da se ne bore za fotelje. Apeliram na sve Hrvate da se dogovore oko strategije koja će osigurati opstojnost i ravnopravnost Hrvata u BiH”, istaknuo je Tomac.

 

Govoreći o geopolitičkoj situaciji u BiH, kazao je kako se na području BiH vodi pravi križarski rat velikih sila.

 

“Hrvati su ostali na vjetrometini, a iza njih dijelom, od velesila, stoji samo Njemačka i Vatikan”, naglasio je Tomac dodavši kako je jedini spas za bh Hrvate nacionalna sloga svih Hrvata, i u BiH i u Hrvatskoj. (Fena)

 

hspf.info

 

Komentari

komentara