Tomislav Karamarko: ‘Stranku ne možemo proglašavati lopovskom. Žalit ćemo se’

tomislav-karamarko-201Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je presudu prema kojoj je i HDZ nepravomoćno osuđen u slučaju Fimi media.

Karamarko je kazao da nepravomoćne presude “nije oportuno komentirati” te dodao da to nevoljko radi. – Kao čovjek koji sam se cijeli svoj radni vijek borio protiv kriminala, moram reći da je ova presuda presedan ne samo u Hrvatskoj nego i u europskoj praksi – rekao je Karamarko i dodao da se to odnosi na dio presude u prema kojoj je odgovoran HDZ.

– Želim poručiti hrvatskoj javnosti i našim članovima da smo potpuno uvjereni da nismo odgovorni i da ćemo se na ovu presudu žaliti – jasno je poručio Karamarko.

“Stranku ne možemo proglašavati lopovskom”

– Nikad nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost. Kolektivna stranačka odgovornost u ovom slučaju ne može postojati – kazao je Karamarko i dodao da su članovi HDZ-a “pošteni ljudi”. Predsjednik HDZ-a naglasio je da pojedinci koji su počinili određena kaznena djela za njih moraju i odgovarati.

– Naših preko 200 tisuća članova su pošteni ljudi i građani ove naše zemlje koji velikim dijelom i sami imaju socijalne probleme. Stranku ne možemo proglašavati lopovskom. Siguran sam da su naši članovi ponosni što su članovi Hrvatske demokratske zajednice jer ovo je stranka koja je stvorila hrvatsku državu – rekao je Karamarko i dodao da je svjestan da će se ova nepravomoćna presuda “zlouporabljivati u političke svrhe jer takvo je vrijeme”.

Nije odgovarao na pitanja

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon izjave nije želio odgovoriti ni na jedno novinarsko pitanje. Za takvo ponašanje nije dao nikakvo obrazloženje i samo je prošao pored novinara. Šteta, jer sada će biti puno pitanja na koje šef HDZ-a javnosti neće dati odgovor. Primjerice, zašto misli da je takva presuda europski presedan, priznaje li uopće hrvatske sudove kada je eksplicitno rekao da “nikada nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost cijele stranke” iz čega, mi, s obzirom na to da nam Karamarko nije dozvolio nijedno pitanje, možemo zaključiti jedino kako Karamarko ne misli priznati ni pravomoćnost presude.

 

(vecernji.hr)

Komentari

komentara