Tomislavgrad: Mamić se javno odrekao HSP-a

Tomislavgrad: Mamić se javno odrekao HSP-aOpćinsko vijeće Tomislavgrada usvojilo je rezoluciju kojom se osuđuje nelegalno i nasilno uspostavljanje vlasti u Federaciji BiH /FBiH/, potvrđeno je iz općinske uprave.


 

 

Na sjednici koja je održana 29. travnja, rasprava o prijedlogu rezolucije izazvala je svađu i raskol među vijećnicima HSP BiH, a potpredsjednik Općinskog odbora HSP BiH u Tomislavgradu Ivan Mamić, koji je podržao rezoluciju, javno se odrekao ove stranke.

 

Mamić je poručio da se “svatko normalan treba stidjeti neprirodne koalicije s SDP-om BiH”, a svoje dosadašnje kolege nazvao je izdajicama hrvatskog naroda i rekao kako će ubuduće u Općinskom vijeću djelovati kao neovisni vijećnik.

 

On je rekao da očekuje da će ga rukovodstvo HSP-a BiH isključiti iz stranke i najavio da će većina članova ove stranke iz Tomislavgrada slijediti njegov primjer, izuzev onih koji su, kako je rekao, uvjetovani pozicijama i zaposlenjem članova uže obitelji.

 

Usvajanje rezolucije kojom se osuđuje uspostava nelegalne vlasti u FBiH pokušali su osporiti ostali vijećnici HSP-a BiH na čelu s načelnikom općine u prethodnom mandatu Zdravkom Prkom, ali je ovaj dokument usvojen s 13 glasova “za” i sedam “protiv”.

 

Protiv rezolucije bila su trojica vijećnika HSP-a BiH, dvojica HSS-NHI BiH, te po jedan vijećnik SDP-a i SDA.

Komentari

komentara