Tužiteljstvo podnijelo treću izmjenu Mladićeve optužnice

Tužiteljstvo podnijelo treću izmjenu Mladićeve optužniceHaaško je tužiteljstvo podnijelo Haaškome sudu na potvrdu nadopunu optužnice protiv bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića.


 

 

U optužnicu dodan zločin u selu Bišina u BiH u kojem su srpske snage 1995. ubile više od 30 muslimanskih muškaraca. Haaški je sud prije tjedan dana odbio zahtjev tužiteljstva za razdvajanjem predmeta protiv Mladića u dva dijela kako bi se protiv njega mogla voditi odvojena suđenja – jedno za Srebrenicu i drugo za zločine u drugim dijelovima BiH ali je dozvolio da se optužnica nadopuni zločinom u Bišini.

Mladić će se o toj dodatnoj optužbi izjasniti 10. studenoga. Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz u srijedu je u Haagu u razgovoru sa stranim dopisnicima objasnio da bi tužiteljstvo moglo odustati od nekih optužbi protiv Mladića kako bi se ubrzao sudski proces koji se vodi protiv njega. Mladić je optužen za genocid u BiH, višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH te za držanje pripadnika kao taoce. (Hina)

 

hspf.info

Komentari

komentara