U gradovima BiH gdje su (ili su bili) Hrvati većina osvanuli plakati „Dobrodošli u Herceg-Bosnu“

 

Hrvati u Bosni i Hercegovini su ponovno na zanimljiv način ukazali na svoj neravnopravan položaj u državi, u kojoj su oni jedan od tri konstitutivna naroda, no nažalost to tako stoji samo na papiru. Evo i nekoliko fotografija…


 

 

Nezadovoljstvo kod Hrvata u BiH traje već duže vremena, a posebno je vidljivo u proteklih godinu dana, jer čak godinu dana nakon održanih izbora BiH nema vlast na državnoj i županijskoj razini.

 

Ono što Hrvate najviše boli jeste činjenica da drugi biraju predstavnike iz reda hrvatskog naroda, pa je tako za hrvatskog člana tročlanog predsjedništva BiH izabran Željko Komšić, koji je pobijedio isključivo bošnjačkim glasovima, jer je osvojio više glasova nego što ima hrvatskih glasača u BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U posljednjih par mjeseci Hrvati su na više načina pokazali svoje nezadovoljstvo; kroz medije, potom raznim grafitima kako žele Treći entitet, ustroj BiH kroz više federalnih jedinica, kanal na hrvatskom jeziku…

 

Hrvatima u BiH je očito prekipjelo i nakon dosta mlakih reakcija HNS-a odlučili su stvar uzeti u svoje ruke, te su na više nego simboličan način pokazali što žele, plakati sa dobrodošlicom postavljeni su diljem gradova nekadašnje Republike Herceg-Bosne, pa su tako osvanuli u: Brčkom, Orašju, Odžaku, Kiseljaku, Fojnici, Busovači, Jajcu,Vitezu, Novom Travniku, Kreševu, Žepču, Uskoplju, Mostaru, Čapljini, Posušju, Tomislavgradu, Čitluku, Ljubuškom, Stocu i Neumu. (hercegbosna.org)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hspf.info

 

Komentari

komentara