U napadu NATO-a ubijen Gadafijev sin i njegovo troje djece

U napadu NATO-a ubijen Gadafijev sin i njegovo troje djece Libijska vlada je objavila da je poginuo najmlađi sin libijskog vođe Saif al Arab Gadafi. Najmlađi sin libijskog vođe Saif al Arab Gadafi, ubijen je zajedno sa svoje troje djece jučer navečer tijekom zračnog napada NATO-a, objavio je glasnogovornik režima u Tripoliju.


 

 

Glasnogovornik vlade Musa Ibrahim objavio je da je napadnuta kuća Saifa al Araba Moamera Gadafija, najmlađeg Gadafijeva sina. Libijski vođa Moamer Gadafi i njegova supruga živi su i zdravi, rekao je glasnogovornik libijske vlade.

 

Jučer kasno navečer tri su se eksplozije čule u Tripoliju, u četvrti Bab al Azizija, gdje je i kompleks u kojem stanuje Gadafi, nakon prelijetanja zrakoplova NATO-a.

 

Po riječima glasnogovornika, riječ je o operaciji koja je imala za cilj ubiti libijskog čelnika. ‘Ono što sada imamo je zakon džungle’, rekao je glasnogovornik dodajući da je sada ‘svakome jasno da ono što se događa u Libiji nema ništa sa zaštitom civila’.

 

Glasnogovornik libijske vlade odveo je novinare u kuću koja je pogođena s najmanje tri rakete, a krov joj je probijen na nekoliko mjesta. ‘Borit ćemo se i borit bude li trebalo’, kazao je Ibrahim dodajući: ‘Vođa je jučer ponudio mir NATO-u i NATO je to odbio’.

 

Kako javlja agencija Reuters, za sada nema nikakve reakcije NATO-a ili potvrde o događaju iz neovisnih izvora. U Bengaziju, središtu libijske pobune, pobunjenici su pucali u zrak nakon što je objavljeno da je ubijen Gadafijev najmlađi sin, javio je novinar France Pressea.

 

Gadafijev sin, 29-godišnji Saif, jedan je od najmanje poznatih njegovih sinova, s ograničenom ulogom u strukturi vlasti u Tripoliju. Bio je student u Njemačkoj.

Komentari

komentara