U petak imena svih 58 izaslanika u Domu naroda?

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH do kraja tjedna moglo bi utvrditi rezultate posrednih izbora za svih 58 izabranih izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH , rekla je danas Srni glasnogovornica SIP-a BiH Maksida Pirić.


 

Ona je pojasnila da bi se to moglo dogoditi u petak, 29. travnja, ukoliko ne bude žalbi na današnju odluku SIP-a BiH o utvrđivanju rezultata u drugom krugu, odnosno dodjelu nedostajućih mandata delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH – po tri iz reda srpskih delegata i ostalih.

“Tek nakon dva dana, ukoliko ne bude žalbi na današnju odluku, mogu se potvrditi rezultati 58 izabranih delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH” – pojasnila je Pirić.

Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH Niko Lozančić rekao je jučer da očekuje da će ovih dana Središnje izborno povjerenstvo objaviti da su stvoreni uvjeti da bude konstituiran Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izabrani delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

SIP BiH ranije je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za konstituiranje federalnog Doma naroda jer izbori za ovaj dom nisu provedeni u svih deset županija u skladu zakonom. Visoki predstavnik u BiH je privremeno suspendirao odluke SIP-a koje se odnose na validnost Doma naroda Parlamenta FBiH.

Zastupnički dom i Dom naroda federalnog Parlamenta trebali bi sutra održati posebne sjednice na kojima bi, kako je ranije najavljeno, definirali stavove o odluci Narodne skupštine Republike Srpske o održavanju referenduma u R. Srpskoj o nametnutim odlukama visokog predstavnika u BiH.

Komentari

komentara