Uhićeno 80 prosvjednika na Manhattanu

Uhićeno 80 prosvjednika na ManhattanuNewyorška policija uhitila je 80 ljudi koji su u povorci prolazili Manhattanom prosvjedujući protiv korporativne pohlepe Wall Streeta.


 

 

 

Prosvjednici, nezadovoljni financijskim sustavom koji pogoduje bogatima, nekoliko sati blokirali su promet. Većina sudionika povorke bili su studenti.

Na Union Squareu policija je pokušala prosvjednike ograditi koristeći se narančastim plastičnim vrpcama. Tada su počela uhićenja. Policija tvrdi kako su većinu prosvjednika uhitili zbog ometanja prometa. Optužbe uključuju i opiranje uhićenju, a jedan je prosvjednik uhićen i zbog napada na policajca. Navodno mu je ozlijedio rame. Neki od uhićenih snimili su uhićenja te ih objavili na internetu.

Glasnogovornik prosvjednika Patrick Bruner policijsku je akciju opisao kao iznimno nasilnu te je od okupljenih prosvjednika zatražio da ostanu mirni.

Organizatori prosvjeda na svojoj internetskoj stranici occupywallstreet.org kažu kako bi se broj uhićenih mogao popeti i do stotinu. Javljaju da je Trg slobode trenutačno okružen jakim policijskim snagama.

Komentari

komentara