Vlada KS osudila blokadu prometnica u Sarajevu

vlada ksVlada Kantona Sarajevo u ostavci održala je večeras 24. izvanrednu sjednicu na kojoj je osudila blokadu glavnih prometnica u gradu Sarajevu “kojom se građanima Kantona Sarajevo onemogućava sloboda kretanja i ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobode“, priopćeno je iz Press službe Vlade KS.

“Članovi Vlade naglasili su da se navedenom blokadom privrednim subjektima Kantona Sarajevo nanosi enormna materijalna šteta zbog onemogućavanja njihovog svakodnevnog poslovanja“ , navodi se u priopćenju.

Na sjednici je data puna podrška Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo u provedbi zakonom predviđenih mjera i aktivnosti, a vezanih za deblokadu glavnih prometnica u gradu Sarajevu koje su blokirane od strane pojedinih osoba i motornih vozila sa oznakama taxi prijevoza, kako bi se uspostavilo i osiguralo normalno odvijanje i funkcioniranje prometa.

“Vlada KS također zahtijeva i od pravosudnih organa – tužiteljstva i sudova hitnu provedbu zakona na osiguranju života građana i njihove imovine”, priopćeno je iz Press službe Vlade KS.

 

HSPF.info

Komentari

komentara