WikiLeaks.org pao, a vladama poručili da prestanu biti ‘svinje’

WikiLeaks.org pao, a vladama poručili da prestanu biti 'svinje'WikiLeaksova internetska stranica srušila se u utorak, i to zbog hakerskog napada nakon što je ova “anti-tajna” organizacija objavila desetke tisuća stranica povjerljivih podataka iz State Departmenta dobivenih iz američkih veleposlanstava diljem svijeta.


 

 

 

“WikiLeaks.org trenutno je napadnuta” pisalo je na Twitteru, javlja Guardian, a sat vremena kasnije stranica i objavljene informacije bile su nedostupne.Kako bi zadovoljili znatiželju svojih vjernih sljedbenika predložili su im neka objavljene podatke potraže na “zrcalnim” internetskim stranicama ili sami potraže nekakvo bolje rješenje.

 

Navodni napad uslijedio je nakon što su bivši američki čelnici komentirali kako nedavno objavljene informacije i izvori tih informacije stvaraju nove probleme, diplomatsko nazadovanje i neugodnosti za Obaminu administraciju. Čini se kako prošlotjedna objava više od 125.000 osjetljivih dokumenata, više nego ikad do sada, ugrožava američke informatore i vanjskopolitičke ciljeve. Ipak, nitko od donedavnih čelnika nije htio komentirati autentičnost objavljenih dokumenata, ali smatraju kako brzina i količina objavljenih informacija same za sebe predstavljaju komplikaciju za američku vlast.

– SAD snažno osuđuje bio kakvo protuzakonito objavljivanje povjerljivih informacija – kazala je po objavi dokumenata glasnogovornica State Departmenta i dodala kako se stalno prate objavljene informacije te se pokušava ublažiti njihova štetnost.

Iz WikiLeaksa su odmah preko Twittera odgovorili na “provokaciju” glasnogovornice napisavši “Drage vlade ako ne želite razotkrivanje vašeg smeća jednostavno se prestanite ponašati kao svinje.”

 

hspf.info

Komentari

komentara