Zapaljeno šest automobila u Mostaru

Tijekom protekle noći, zapaljeno je ili oštećeno šest automobila u Zvonimirovoj ulici u Mostaru.

Požari su, pretpostavlja se, podmetnuti između 05.00 i 05.30 sati na tri različite lokacije u gore spomenutoj ulici.

 


 

Prošli tjedan je berlinska policija ponudila nagradu od 5000 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja osoba odgovornih za palež luksuznih automobila u tom gradu. U mjesec dana zapaljena 54 skupocjena automobila, u jednom danu čak 15!

Prema onome što smo vidjeli gorjele su dvije Škode (Fabia i Superb), Nissan Patrol GR diplomatskih pločica (ispred sjedišta Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova), Opel Corsa i Mercedes 250 (u kvartu nekadašnjeg salona namještaja) i Renault Clio (ispred obiteljske kuće na Španjolskom trgu).

Policija je izvršila očevid na šest osobnih automobila, koji su zapaljeni protekli noći u Ulici kralja Zvonimira u Mostara, i za sada ne raspolaže informacijama o mogućim motivima i počiniteljima ovog paleža, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

“U 5 sati i 30 minuta Policijska uprava Mostar obaviještena je od građana da je ispred bivše zgrade Urbinga došlo do požara na više vozila. Policija je utvrdila da su u plamenu vozila ‘nissan patrol’, ‘škoda fabia’ i ‘škoda superb’, a na druga dva različita lokaliteta u istoj ulici zapaljeni su ‘renault clio’, ‘mercedes 250’ i ‘opel corsa’ “, kazao je Bošnjak.

Na vozilima su u većini slučajeva izgorjeli prednji dijelovi skupa s motorom i oblogom, te je nastala veća materijalna šteta. Uzeti su uzorci kako bi se utvrdilo na koji je način došlo do zapaljenja, dodao je.

Inače, policija protekle noći nije zabilježila nikakvo značajnije narušavanje javnog reda i mira, niti neki drugi događaj koji bi se mogao povezati s jutrošnjim događanjima u Zvonimirovoj ulici, piše bljesak.info.

 

(hspf.info)

Komentari

komentara