Goran Kutle novi predsjednik HSPF-a u akademskoj godini 2011./2012.

 

U četvrtak 17. studenog, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održala se redovita izborna skupština Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“ za tekuću akademsku godinu. Na njoj je jednoglasno izabran novi predsjednik ove Udruge , Goran Kutle. Kao potpredsjednici izabrani su Ivan Kraljević i Stjepan Marić, a kao glavna tajnica izabrana je Katarina Šušnja.


 

 

Novoizabrani predsjednik je na početku svog govora kazao, kako je HSPF danas jedna respektabilna Udruga, kako na našem Sveučilištu tako i šire. Ta organizacija danas broji skoro 50 punopravnih članova, sa tendencijom da se ta brojka još značajnije uveća, ona je odnedavno pravno registrirana, s vlastitim žiroračunom, pečatom i portalom, te kako je kazao Kutle, tek sada možemo očekivati prave stvari od ove Udruge.

 

 

Govorio je kako je HSPF imao težak početak da bi postao ono što jest, jer imao je zanemariva financijska sredstva, nepostojeći ugled, mali broj članstva. Njega su vodili entuzijazam i volja mladih ljudi, poglavito studenata politologije, želja za nekim promjenama u društvu, te naravno velika sloga njegovih članova, bez koje se vjerojatno ne bi ostvarilo niti pola onoga što je bilo planirano. Kutle je najavio kako će HSPF nastojati činiti još bolje i konkretnije stvari po pitanju interesa studenata mostarskog Sveučilišta i po pitanju interesa hrvatskog naroda u BiH.

 

 

Najavio je također kako HSPF ima priliku aplicirati kod domaćih i međunarodnih fondova koji stimuliraju nevladine udruge. Ali svime što radi, HSPF će morati ostavljati snažnu poruku. „Sami biramo što ćemo postati, zato birajmo već sada, da postanemo časni ljudi koji će moći pogledati svakomu u oči.“ – kazao je Kutle.

 

 

Novoizabrani predsjednik je istaknuo kako je svjestan odgovornosti koju nosi vođenje Foruma, ali je se ne boji, već je čvrsto prihvaća. Kutle je također izrazio zadovoljstvo i čast što će imati priliku raditi sa članovima Foruma i na kraju izrekao slogan HSPF-a: Odlučno prema cilju!

 

Ured za informiranje Udruge „Hrvatski studentski politološki forum“

 

 

hspf.info

 

Komentari

komentara