Održana II. redovna sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma

Dana 12. siječnja 2010. godine održana je II. sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma na kojoj je između ostalog bilo riječi i o II. krugu Predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

 


Na otvorenoj raspravi članovi Foruma su iznosili svoja mišljenja o rezultatima izbora i predsjedničkoj kampanji.
Prema mišljenju članova Foruma ishod Predsjedničkih izbora je bio očekivan iz više razloga, ali je viđena velika doza neprofesionanosti (pristranosti) u izvještavanju od pojedinih medija.
Ovim putem čestitamo Prof.dr.sc Ivi Josipoviću na pobjedi i izražavmo nadu da će biti predsjednik svih državljana Republike Hrvatske.

Druga tema na dnevnom redu je bila analiza političke situacije u Bosni i Hercegovini u protekloj 2009. godini. Posebno se raspravljalo o ustavnim reformama koje bi riješile ovu situaciju i konačno povele BiH prema euroatlanskim integracijama, a hrvatski narod dovele u ravnopravni položaj s ostala dva konstitutivna naroda.

Govorilo se i posljednjim događanima unutar HDZ Republike Hrvatske te da li su i kako utjecala na ishod Predsjedničkih izbora i da li će imate dalekosežnije posljedice na političku situaciju u Hrvatskoj.

Na kraju sjednice radom ” Hrvatsko proljeće – ideja koja i danas živi ” odana je počast svim sudionicima Hrvatskog proljeća posebno onima koji su bili žrtve Siječanjskih uhićenja (11.01.1972.).

 

(HSPF)

Komentari

komentara