Održana III. sjednica Udruge “Hrvatski studentski politološki forum”

U ponedjeljak, 5. ožujka 2012. godine održana je III. sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma, za ovu akademsku godinu. Sjednica se sastojala od tehničkog dijela, odnosno predstavljanja predstojećih planova, te od dijela s raspravom na dvije teme.


 

 

U prvoj točki dnevnog reda predsjednik HSPF-a Goran Kutle predstavio je ukratko neke manje aktivnosti koje su poduzete od posljednjeg okruglog stola Udruge. Također je govorio o troškovima Udruge, koje je ista imala, ali i koje će u budućnosti imati.

 

Nakon toga razgovaralo se o predstojećim planovima i aktivnostima Udruge. Zaključeno je da će sljedeća akcija članstva biti vezana uz održavanje javne tribine u Središnjoj Bosni, ali upoznavanja članstva sa kulturnom baštinom Središnje Bosne. Također, moguć je dolazak studenata političkih znanosti, sa Sveučilišta iz Njemačke, sredinom sljedećeg mjeseca, koji planiraju u obilaziti Sveučilišta u BiH, pa tako i mostarsko Sveučilište. HSPF će nastojati u sklopu njihova dolaska prezentirati Sveučilište u Mostaru, ali i studij politologije.

 

 

U drugoj točki dnevnog reda bivša članica Vijeća Helena Mikulić je podnijela ostavku u Vijeću, a umjesto nje za novog člana Vijeća izabrana je jednoglasno Irena Mrnjavac.

 

Nakon toga uslijedila je rasprava, prvo na temu : Što nakon formiranja Vijeća Ministara u BiH?

Gdje su dotaknuti politički odnosi u Bosni i Hercegovini, te što se može očekivati nakon formiranja Vijeća ministara u BiH.

Nakon toga raspravljano je o posjetu Zorana Milanovića BiH i mostarskom Sveučilištu, gdje se govorilo o odnosu hrvatske politike prema BiH, i prema Hrvatima u njoj. A dotaknute su uz tu i druge teme vezane za odnose u regiji, te mogućem članstvu u EU, zemalja u regiji.

 

hspf.info

Komentari

komentara