Reagiranje HSPF-a: Danas izgleda svatko može biti novinar!

U bosanskohercegovačkom medijskom prostoru može se naći svega i svačega. Tako je stanje i po internetskim portalima. Tu možemo pročitati tekstove i kolumne koje se mogu svrstati u sam vrh po kreativnosti i slobodi pisanja, ali i očigledno naručene pamflete i podvale.

 


Ima i različitih pamfleta. Neki su dobro uokvireni, napisani od autora koji se koristi činjenicama, koje se pak za takve stvari iskrivljuju u korist naručitelja.

No ima i pamfleta koji se ni koncem ne drže za tezu koju žele proturiti u javnost. Takva je i tzv. kolumna “Čijim novcem i za čije interese zagrebački Bruce Lee-Nino Raspudić vodi kampanju po BiH” dotičnoga autora Ante Lauca koji se bez očigledno ikakve pripreme obrušio najprije na dr.sc. Raspudića, a kasnije između ostalih i na Hrvatski studentski politološki forum koji je organizator javne tribine “Gdje se nalazimo i što nam je činiti?” na kojoj će upravo dr.sc. Raspudić biti gost.

Za informaciju gospodinu Laucu, koji se raspisao o HSPF-u kao smiješnoj udruzi studenata, a da nas nije niti kontaktirao, na našu molbu je prof. Raspudić pristao biti gost naše javne tribine unatoč svom godišnjem odmoru, a prvi dogovori oko iste počeli su se voditi prije nekoliko mjeseci na našem susretu s dr.sc. Ninom Raspudićem u Zagrebu. Ne vidimo ništa sporno u pozivanju čovjeka koji je već do sada svojim nastupima vjerojatno učinio više za Hrvate Bosne i Hercegovine od onoga što će te Vi i slični Vama učiniti za čitavoga života.

HSPF kao udruga studenata ne sudjeluje u predizbornoj kampanji niti jedne stranke, a koliko je autor ne informiran pokazuje i činjenica da HSPF povezuje s pozivanjem Hrvata na apstinenciju, dok u isto vrijeme Hrvatski studentski politološki forum provodi akciju “Apstinencija = marginalizacija – Hrvati, iziđimo na Izbore!” Naravno, to se dotični autor nije potrudio saznati!

Stoga Vam želimo dati jedan savjet. Bolje je svašta pojesti nego svašta reći, gospodine Lauc.

(Ured za informiranje Hrvatskog studentskog politološkog foruma)

 

(Sporna “kolumna”)

Čijim novcem i za čije interese zagrebački Bruce Lee-Nino Raspudić vodi kampanju po BiH

Tko je zapravo Nino Lee? Tko ga plaća i u čijem interesu vodi već treću kampanju po BiH? Zašto je gladan svoje samo promocije u BiH?

Svjedoci smo ovih dana nove predizborne aktivnosti zagrebačkog Bruce Lee-a Nine Raspudića. Ovaj filozof porijeklom iz Mostar sjetio se kako su jadni Hrvati ugroženi i kako je važno njima to reći i osvjedočiti. „Pogled s trga bana Jelačića“ pomoći će sirotim Hrvatima u BiH da se opamete i kada se opamete onda će se spoznati kako je samo jedan Hrvat koji je najpametniji i koji ih može zastupati a to je Nino Raspudić.

Piše: Ante Lauc

Taj isti Nino je pokušao s mini kampanjom kako bi se nametnuo kao jedini kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Njegovi promotori bili su portal Poskok, Ivica Lučić, Ivan Vukoja i još nekolicina intelektualaca koje je Raspudić prikupio u jednoj on line anketi.

Kada stariji asistent na Filozofskom fakultetu Nino Raspudić nije uspio progurati sebe za kandidata svih hrvatskih stranaka za člana Predsjedništva BiH, prvo se dobro osunčao i odmorio, a onda krenuo u treću kampanju po Bosni i Hercegovini. Sada misionari i svjedoči o ugroženosti Hrvata i potrebi za novim Mojsijem, a Mojsije je, gle čuda, Nino Raspudić „najpametniji“ Hrvat.

Institucionalni okvir svojih teza nalazi u naivnim novinarima, lokalnim Maticama, smiješnim Udrugama studenata, gle čuda Politologije Sveučilišta u Mostaru, i sličnim naivcima.
A čijim novcem i za čije interese. Barem o tome nema dvojbe. Bruce Lee-a plaća HDZ1990 i HSP. Njegova priča ide dijelom njima u prilog, a ponajviše ide u prilog SDP-u i Željku Komšiću. Njegova priča pored njih ima za cilj ogaditi izbore i doprinijeti velikoj apstinenciji.

Imajući u vidu malobrojnost Hrvata i važnost ustavnih promjena nakon izbora sasvim je sigurno kako javnost mora znati da se Bruce Lee promovira na štetu Hrvata koji žive u BiH. Kako je to tako, dragi Bruce lee ajde ti na trg i tamo pametuj do mile volje. Ovaj je narod umoran Mesija poput tebe. Svoju promociju prebaci na drugi teren.

Komentari

komentara