Sedlarik, Perić i Bešlić složni: Ovo će biti još jedna odlična godina za HSPF

Imenovanjem Ljiljane Perić za prvu potpredsjednicu HSPF-a i Vlade Sedlarika za drugog potpredsjednika Udruge, kompletirano je cjelokupno vodstvo Foruma za 2020. godinu. Dio godine je već iza nas, a novoizabrani potpredsjednici su zajedno sa predsjednikom Skupštine HSPF-a Vlatkom Bešlićem prokomentirali dosadašnji tijek godine, kao i aktivnosti koje će biti realizirane do kraja mandatnog razdoblja.

Vlado Sedlarik

„Prošle godine proslavili smo desetu godišnjicu postojanja udruge. Deset godina djelovanja, mnoštvo ostvarenih projekata i članova koje je okupljala tijekom tih godina govori puno o njenoj važnosti i uspješnosti. Drago mi je kao članu vodstva što je upravo 10. godina djelovanja bila i jedna od najaktivnijih i sadržajem najbogatijih“, naveo je Sedlarik.

„Poznajući planove za nadolazeće razdoblje, pri čemu bih izdvojio simulaciju parlamenta u Hrvatskom saboru, uvjeren sam da će tekuća godina potvrditi svijetlu budućnost Udruge i zbog toga mi je još veće zadovoljstvo pomagati i sudjelovati u organizaciji i realizaciji projekata“, rekao je potpredsjednik HSPF-a.

Sedlarik je za kraj zahvalio predsjedniku Mikuliću na ukazanom povjerenju i drugom uzastopnom imenovanju na mjesto potpredsjednika.

Ljiljana Perić

Potpredsjednica Udruge Ljiljana Perić je također zahvalila predsjedniku Mikuliću na trećem mandatu na navedenoj dužnosti, a potom se osvrnula na nadolazeće razdoblje.

„Drago mi je što cijeni moj dosadašnji rad i uloženi trud. Uvjerena sam da ćemo uspješno realizirati nadolazeće projekte u tekućoj akademskoj godini i raditi na što kvalitetnijem djelovanju Udruge. Putovanje u Bruxelles i posjet institucijama Europske unije jedan je od velikih projekata koji ćemo uskoro realizirati, a osobno mi je zadovoljstvo što ću u njemu sudjelovati kao član vodstva HSPF-a“, naglasila je Perić.

Potpredsjednica HSPF-a je za kraj dodala kako joj je realizacija radijske emisije Res Publica glavni prioritet gdje će se kao glavna urednica potruditi da emisija postigne kvalitetu i uspjeh koji je imala u proteklom razdoblju.

Vlatko Bešlić

Vlatko Bešlić je za početak izrazio veliki ponos činjenicom da je predsjednik Skupštine najaktivnije studentske udruge koja djeluju na Sveučilištu u Mostaru (SUM), ali i jedne od najaktivnijih udruga u BiH.

„Sretan sam što u Udruzi imamo članova iz svih krajeva BiH budući da na taj način svi imamo priliku upoznati različite tradicije i običaje Hrvata u BiH. U više navrata sam isticao da je HSPF puno više od studentske udruge, a to doista i jest tako s obzirom na to da ne postoji nijedan društveno-politički fenomen o kojem HSPF nije imao jasan stav“, rekao je Bešlić.

Predsjednik Skupštine HSPF-a navodi kako se u Udruzi uvijek njeguje pravo na različito mišljenje, iako se članovi ne slažu uvijek u svemu.

„Unatoč razlikama, svi smo okupljeni oko zajedničkih ideja, a to je promocija demokratskih vrijednosti, promoviranje politološke misli, a povrh svega bih istaknuo zalaganje za jednakopravan položaj Hrvata u BiH“, naglasio je.

Kao ključnu aktivnost na koju treba staviti poseban fokus naveo je Simulirani parlament koji redovno okuplja studente društvenih znanosti iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke, a koji tradicionalno organizira HSPF.

„Pored svih aktivnosti koje ćemo imati ove godine, izdvojio bih HSPF-ov Simulirani parlament koji se prošle godine održao u Parlamentarnoj skupštini BiH, a na kojem sam imao čast biti predsjedatelj. Raspravljalo se o izmjenama Ustava BiH i to je bila odlična prilika da mladi pokažu kako mogu zajedno razgovarati, unatoč tome što nismo uspjeli usuglasiti stavove o promjenama. Ako ništa drugo, u javnosti smo aktualizirali pitanje novoga Ustava BiH i jasno artikulirali naše stavove. To smatram uspjehom, a siguran sam da ćemo, povodom neke druge teme, tako nastaviti i ove godine“, naveo je Bešlić.

Predsjednik Skupštine je za kraj zahvalio svim članovima Udruge na povjerenju te je izrazio uvjerenje kako će ovo biti još jedna u nizu od odličnih godina za HSPF. Odlučno prema cilju!

HSPF.info

Komentari

komentara