Američke tajne službe: Hugo Chavez kritično, ali stabilno

Što se događa s Chavezom, zanima brojne stanovnike Venezuele, ali i američke tajne službe.


“Predsjednik Venezuele Hugo Chavez u kritičnom je, ali i stabilnom stanju”  tvrde to američke tajne službe. Chavez je 10. lipnja operiran na Kubi, a u međuvremenu su se pojavile glasine da se liječi od raka prostate iako je njegova vlada objavila kako se radi o upali zdjelice.

Što se događa s Chavezom zanima brojne stanovnike Venezuele, ali i američke tajne službe. Pozivajući se na njih, jedan je dnevni list iz Miamija objavio da je predsjednik Venezuele kritično, iako nije na rubu smrti.

Chavez je 10. lipnja, tijekom službenog posjeta Kubi, podvrgnut hitnoj operaciji, navodno zbog gnojne upale u području zdjelice. Državni vrh kaže da se predsjednik oporavlja i uskoro vraća u zemlju.

„Komuniciramo s njim neprestano. On se informira o stanju u zemlji i zapovijeda. Ono što nama ostaje je da mu pružamo podršku”, kazao je venezuelanski ministar vanjskih poslova Nicolas Maduro.

Opozicija tvrdi da je protivustavno da upravlja zemljom iz inozemstva. „Znaju da ne mogu pobijediti na izborima protiv zapovjednika Huga Chaeza i uvijek čekaju ovakvu situaciju kako bi preuzeli vlast, ali vrijeme desnice u Venezueli je sve dalje”, kazao je Elias Jaua, potpredsjednik Venezuele, prenosi Dnevnik.hr.

Chavez se nakon gotovo dva tjedna šutnje u subotu oglasio na Twitteru, pozdravivši borce i voljeni narod. Venezuelski predsjednik veliki je kritičar SAD-a, poznat po čestim ekscentričnim javnim istupima.

 

Komentari

komentara