Assange: Kad dodate prijatelja na Fejs radite za tajne službe

Assange: Kad dodate prijatelja na Fejs radite za tajne službeSlužbena WikiLeaks stranica ima 1,72 milijuna ‘lajkova’ na Facebooku, ali to nije spriječilo osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea da okarakterizira socijalnu mrežu kao najstrašniji uređaj za špijuniranje ikada izmišljen.


 

U intervjuu za Russia Today rekao je kako je Facebook glavno oružje američke vlade da špijunira svoje građane.

– Na jednom mjestu imamo najopsežniju bazu podataka o ljudima, njihovim vezama, imenima, adresama, lokacijama, prijepise komunikacije s prijateljima i obitelji,i sve je dostupno američkoj tajnoj službi – rekao je i dodao kako su Facebook, Google, Yahoo stvorili interakciju za američku inteligenciju.

 

– Svima bi trebalo biti jasno da dodajući prijatelja na Facebook zapravo rade besplatan posao za tajne službe – rekao je Assange, piše Daily Mail. Facebookov glasnogovornik poriče da kompanija radite bilo što na što nema pravo.

 

– Ne reagiramo na pritisak, reagiramo na pravni proces. Nikada nismo pod pritiskom otkrili podatke. Borimo se, ako vjerujemo da je pravni proces nedostatan – napisao je glasnogovornik za New York Daily News. Bilo je pitanja kako Facebook dijeli informacije i s kim. Aplikacije kao što su Farmville i Causes, također, dijele informacije s oglašivačkim kompanijama. tvrdi Wall Street Journal. Assange je trenutačno u Engleskoj i čeka izručenje Švedskoj.

Komentari

komentara