Assange: Tajne depeše o BiH izazvat će na Balkanu viđeni scenarij iz arapskog svijeta

Objavljivanje tajnih depeša o BiH i drugim zemljama jugoistočne Europe izazvat će na Balkanu već viđeni scenarij iz arapskog svijeta, tvrdi osnivač Wikileaksa Julian Assange.

Assange je uvjeren da će se to dogoditi, navodeći da će biti objavljeni dokumenti iz Ambasade SAD u BiH iz proteklih šest godina, kao i da je samo nekoliko iz ranijeg razdoblja. On je dodao da dokumenti koji se sada objavljuju u Rumunjskoj imaju veliki utjecaj.


 

“To je, vjerojatno, model po kome će depeše, kada budu otkrivene, utjecati na ovu regiju”, rekao je osnivač Wikileaksa za sarajevski Dnevni avaz.

Assange tvrdi da je Wikileaks doprinio revolucijama u Tunisu i Egiptu. Prema njegovim riječima, objavljivanje tajnih dokumenata sigurno će biti intenzivirano kako odmiče vrijeme, a nikako zaustavljeno. On, međutim, ističe da nema namjeru nagoditi se s vlastima SAD.

“Oni nas pokušavaju ušutkati, zahtijevajući da uništimo sve što smo ranije objavili, sve što ćemo objaviti i da obustavimo kontakte s izvorima, takozvanim `zviždačima` iz američke vojske. Naravno, mi smo to odbili”, rekao je Assange, dodajući da ima podršku američkih građana i ljudi širom svijeta, koji podržavaju transparentnost i istinu.

 

Komentari

komentara