Bill Clinton na inauguralnoj konferenciji za Balkan u Budvi

Bill Clinton na inauguralnoj konferenciji za Balkan u Budvi Inauguralna konferencija “Balkanska inicijativa za jačanje društva jugoistočne Europe” održat će se u Budvi 22. svibnja, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Atlas fondacije, priopćio je danas ured crnogorske vlade za odnose s inozemnom javnošću.


Posebni gost je osnivač Fondacije Bill Clinton, 42. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Sudionici skupa su vodeći političari, čelnici iz poslovnog svijeta i neprofitnog sektora, državni dužnosnici, znanstvenici, predstavnici medija i bivši visoki dužnosnici iz zemalja jugoistočne Europe.

 

Program Balkanske inicijative za jačanje društva jugoistočne Europe obuhvaća pitanja koja su suštinski važna za ovu regiju i koja su nužna za jačanje procesa demokratskih i ekonomskih reformi u zemljama Balkana.

 

Sudionici konferencije će razgovarati o tekućim pitanjima u dva panela – “Dva desetljeća kasnije – naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti” i “Privatno-javno partnerstvo – ulaganje u zajedničku budućnost”.

 

Glavni cilj skupa je razmatranje aktualnih izazova s kojima se jugoistočna Europa suočava, kroz razvoj prekogranične i novih modela međusektorske suradnje, prenio je Tanjug.

 

Na konferenciji će se u posebnim sesijama diskutirati o promoviranju novih ideja i zajedničkih vrijednosti, društvenom osnaživanju, razmjeni znanja i provedbi prekograničnih privatno-javnih partnerstava.

 

Ideja osnivanja privatno-javnih mreža i prekograničnih modela održivog društvenog osnaživanja u regiji jača suradnju među liderima država ove regije i njihovih poslovnih zajednica, a do sada nije osnovan nijedan forum koji se bavi ovom širokom i sve složenijom problematikom.

 

Sudionici će uspostaviti nove veze, razmijeniti stavove i ideje i razviti partnerske odnose koji će osnažiti njihov rad na stvaranju efikasnijih, inovativnih i održivih modela suradnje u jugoistočnoj Europi.

(Fena)

Komentari

komentara